Kulutusluotto korko

Kulutusluotto korko riippuu useasta tekijästä, mukaanlukien lainan suuruus, takaisinmaksu-aika, sekä käytätkö vakuutta lainan saamiseen.

Normaalisti kulutusluotto lainan hakuprosessissa otetaan huomioon sekä maksukyky että asiakkaan kokonaistilanne, muun muassa varallisuuden suhteen.

Koska Suomessa on lainojen korkojen suhteen vapaat markkinat, kannattaa aina tarkistaa tuoreimmat lainatarjoukset, sekä omalta pankiltasi että esimerkiksi kulutusluottoja netin yli vertaavista palveluista. 

Usein helpoin tapa ottaa kulutusluotto ja saada kilpailukykyinen tarjous on käydä omassa paikallispankissasi, varsinkin jos pankki tarjoaa poikkeuksellisia etuja kaikkien laina-asioiden keskittämisestä.

Keskittämällä laina-asiasi samaan pankkiin saat myös parempaa neuvontaa, kun asiakaspalvelijasi on ajan tasalla realistisen takaisinmaksukykysi suhteen, ja voi mitoittaa kulutusluoton tähän tasoon.

Tyypillisiä kohteita, joissa voit joustavasti suunnitella kulutusluoton hankintaa ovat esimerkiksi autoa, remonttia, tai sisustamista varten.

Joskus kulutusluotto tulee kuitenkin tarpeelliseksi yllättäviinkin tilanteisiin, ja luoton hinta saattaa olla tällöin keskeinen tekijä, lainojen keskittämisen sijasta.

Helppo tapa verrata kulutusluottoja toisiinsa lainamarkkinoilta ovat erilaiset vertailuja valmiiksi tekevät (ilmaiset) nettipalvelut.

Suosituimpiin näistä nettipalveluista kuuluvat esimerkiksi KulutusluottoVertailu.com.

Kulutusluottovertailu-nettipalvelu vertailee tällaisia lainoja aina 4000 euroon saakka, muun muassa Etua.fi, Fixura, Joustolaina, Freedom Rahoitus, Euroloan, Laina.com, Risicum, Credit24, Ostosraha, Nopsalaina, sekä Halens yrityksiltä.

Kun viimeksi kokeilin palvelua, esimerkiksi 4000 euron kulutusluotoista halvin (takaisinmaksun summalla mitattuna, muttei välttämättä kuitenkaan lainan todellisen vuosikoron perusteella) oli 6kk pituinen laina Nopsalainalta, jossa haun minimi-ikänä oli 22v.

Nordean kulutusluotot

Perinteisistä pankeista esimerkiksi Nordea tarjoaa suosittuja kulutusluottoja, sekä vakuudellisina että vakuudettomina ("Joustoluotto" palvelunimellä) versioina.

Näistä Joustoluotto on vakuudeton kulutusluotto 2 000 eurosta 25 000 euroon saakka, jonka yleisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi pienet remontit, auton hankinta, sekä asunnon kalustus ja lomamatkan rahoitus.

Kulutusluottoihin luetaan myös Visa-ja MasterCard korteilla käytettävissä oleva luotto-ominaisuus. Näiden luottojen korot voit lukea aina kortin käyttöehdoista.

Jos otat Nordean kautta vakuudellisen kulutusluoton, pankki tarjoaa tällaisiin kulutusluottoihin optiona "Nordea Lainaturva" vakuutuksen, joka turvaa lainan hoitamisen kulut työttömyyden, työkyvyttömyyden, tai sairauden aikana.

› Kulutusluotto korko