Kulutusluotto opiskelijalle

Kulutusluotto opiskelijalle on tarjolla useista finanssiyrityksistä, jotka vakituisten tulojen sijaan antavat lainan vakuutta tai takaajaa vastaan.

Yleisin tapa hakea kulutusluottoa Suomen finanssimarkkinoilla on asioida oman pankkinsa kanssa, joka toimii myös kuukausittaisen palkan vastaanottavana pankkina, ja tietää maksukykysi, pystyen arvioimaan maksukykysi ja lainan takaisinmaksukykysi nopeasti.

Kulutusluottoa voi hakea myös muista kuin omasta pankista, mutta useimmiten tällöin ehtoihin tulee mukaan vakuus tai takaaja, johtuen lainan suuruudesta ja takaisinmaksuajan pituudesta.

Vakuus tuo pankille turvaa lainan takaisinmaksun suhteen. 

Toisaalta, jos lainantarpeesi on pienikokoinen vippilaina, voit löytää markkinoilta myös vakuudettomia lainoja, joissa pankki luottaa siihen, että maksat vipin takaisin pääasiassa sen tiedon perusteella, että luottotietosi ovat kunnossa (olet hoitanut laskut ajallaan historiallisesti).

Yleensä pankit ja finanssilaitokset pyytävät vakuudeksi esimerkiksi asunnon, vapaa-ajan asunnon, talletuksia, arvopapereita, metsätilan, tai toisen henkilön antaman takauksen.

Kun olet jättänyt vakuudellisen lainahakemuksen pankille, firma laskee antamallesi vakuudelle vakuusarvon, joka lasketaan yleensä omaisuuden markkina-arvoa alemmaksi. 

Eri omaisuuslajien kohdalla tämä arvostus vakuutena vaihtelee suurestikin sen perusteella, miten nopeasti ja helposti vakuus on myytävissä ja miten hyvin sen arvo säilyy ajan yli.

Täten esimerkiksi talletusvakuuden vakuusarvo on normaalisti korkeampi kuin vastaavan suuruisen osakesalkun vakuusarvo.

Vakuudellisia kulutusluottoja opiskelijoille tarjoavat muun muassa Osuuspankki ja Nordea.

Jos opiskelijana olet myös töissä opiskelun, voit normaalisti hakea myös vakuudettomia kulutusluottoja tätä palkkasummaa ja työpaikkaa vastaan.

› Kulutusluotto opiskelijalle