Lainaa Ilman Vakuuksia

Lainaa ilman vakuuksia on mahdollista saada useimmista vippifirmoista, jotka tarkistavat asiakkaidensa maksukyvyn käyttämällä luottotietorekistereiden tietoja päätöksissään.

Koska näiden luottotieto-rekistereiden tietokannat kattavat Suomen alueella tapahtuneet maksuhäiriöt, tyypillinen pikalaina yritys sisällyttää lainaehtoihinsa myös vaatimukset esimerkiksi vakituisesta asuinpaikasta Suomessa ja Suomen kansalaisuudesta.

Kun olet jättänyt vippiluotto hakemuksen pienluotto palveluun, palvelu lähettää tyypillisesti luottotieto kyselyn joko Suomen Asiakastieto Oy:n tai Bisnode Finland Oy:n tietokantaan.

Näistä tietokannoista Suomen Asiakastieto tarjoaa myös normaalille kuluttajalle mahdollisuuden tarkkailla ja tarkastaa omat luottotietonsa, tosin maksullisena palveluna, nettiosoitteessa Omatieto.fi.

Jos sinulla on maksuhäiriöitä luottotietorekisterissä, kannattaa myös muistaa mahdollisuus neuvotella pankkisi kanssa kulutusluotosta (joissa ei normaalisti tarvita myöskään takuita).

Kulutusluotoissa useimmiten mukaan lainaharkintaan tulevat luottotietojen lisäksi myös esimerkiksi asiakkuutesi pankin kanssa kokonaisuudessaan, työpaikkasi, ja ansaintakykysi, joiden perusteella saatat saada kulutusluoton, vaikka luottotietosi eivät olekaan moitteettomat.

Vakuudettomat vippilainat Suomessa

Suurin osa vippilainoja tarjoavista firmoista ei vaadi luottojensa hakuun takaajia tai panttia/vakuutta.

Näiden sijasta lainaehtoihin kuuluu useimmiten pitkä lista erilaisia ehtoja, joista tyypillisimpiä ovat luottotietojen moitteettomuus, vähintään 18-vuoden ikä, ja asuinpaikka Suomessa.

Pikalaina yritykset saattavat alentaa riskiään asiakkaidensa suhteen myös muun muassa portaittamalla lainojen antamisen siten, että iältään vanhemmat asiakkaat saattavat päästä lainaamaan suurimpia summia.

Myös lainasummat saattavat olla porrastettuja, siten, että ensi kertaa lainaavalle summa voi olla huomattavasti pienempi kuin useamman lainan ajallaan hoitaneella. Tässä järjestelmässä alemman tason lainan asiallisen takaisinmaksun myötä avautuvat myös isommat summat, portaittain.

On olemassa myös pienluotto palveluja, joissa riskitasoa pienennetään sillä, että nopeat maksajat, ennenaikaisesti suhteessa maksuaikatauluun maksavat, saavat usein alennusta vippiensä lopullisiin korkoihin.

Lainaa Ilman Vakuuksia - Vippi Opas