Pika Vippi - Kuinka Nopeasti Vippi on Tilillä?

Pika vippi markkinoiden asiakkaiden yksi yleisimmistä kysymyksistä on: "kuinka nopeasti vippi on tilillä?", luoton myöntämisen jälkeen.

Tätä prosessia pika vippi lainan myöntämisen ja luoton varsinaisen maksamisen tilille sääntelee nykyisin kotimainen lainsäädäntö, joka rajoittaa niitä ajankohtia, joina vippifirma voi maksaa pikalainan asiakkaan tilille.

Lisäksi useat pienluotto firmat sääntelevät vippien maksamista asiakkaille siten, että myönnettyjä luottoja maksetaan vain toimistoaikojen puitteissa.

Tämä toimistoaikojen noudattaminen on yleistä varsinkin pienemmissä pikaluotto yrityksissä, kun taas isommissa vippifirmoissa tämä prosessi on pitkälti automatisoitu, ja rahat ovat tilillä, lainsäädännön puitteissa, välittömästi (käytännössä noin 15-30 minuutin sisällä).

Useimmat pikalaina markkinoiden toimijat ottavat hakemuksia vastaan 24/7, ja myös myöntävät tai hylkäävät lainahakemukset ympäri vuorokauden, mutta rahojen varsinaisen maksamisen on tapahduttava Suomen lainsäädännön määräämissä puitteissa, klo 7-23.

Yöllä otettujen vippien välitön maksaminen tuli mukaan lakiin varsinkin perjantaina ja lauantaina otettujen yöpikalainojen tuomien ongelmien takia.

Tämä keinotekoinen maksuajankohdan mukaantuominen on tuonut myös ongelmia, esimerkiksi paljon matkaaville, jotka hakevat vippiä eri aikavyöhykkeellä netin kautta, ja tarvitsevat rahat tilille välittömästi.

Kun haet vippiä, ota myös huomioon se, että lainaehdoissa saatetaan mainita, että maksut tiettyihin pankkeihin saattavat kestää kauemmin kuin toisiin, ja välitön rahansaanti edes lain puitteissa ei tuolloin ole mahdollista.

Pikaluottojen maksujen lainsäädäntö

Suomessa vippilaina markkinat saivat alkunsa vuonna 2005, ja alkuun vipin saaminen tapahtui varsin suorasukaisesti, yksinkertaisten asiakastarkistusten jälkeen luoton maksun tapahtuessa asiakkaan tilille välittömästi 24/7.

Tämä käytäntö muuttui vuoden 2009 lokakuussa, kun voimaan tuli laki, joka kielti vippien maksamisen asiakkaiden tilille kello 23-7 välisenä aikana, vaikka se teknisesti olisi mahdollista.

Samanlainen kehityskaari tapahtui myös Ruotsin puolella, jossa myönnetyt vippilainat maksettiin vuosina 2006-2007 noin 15 minuutin sisällä asiakkaan tilille.

Vuodesta 2008 alkaen Ruotsin puolella kehityksen muutti kuitenkin lainsäädännön sijasta maan suurpankkien toiminta, joka esti nopeiden pikaluottojen maksun, ja nykyisin suurin osa vipeistä maksetaan pienluotto asiakkaan tilille vasta seuraavana päivänä.

Useissa muissa Euroopan maissa, joissa vippilainat ovat tarjolla luottomuotona, maksut on mahdollista tehdä asiakkaiden tilille vuorokauden ympäri.

Pika Vippi - Vippi Opas