Pikalaina 400

Pikalaina 400 on yksi yleisimmistä pienlaina summista, joita suomalaiset ottavat lyhytaikaiseen rahantarpeeseensa, muun muassa matkakassan paikkaajana.

Keskimääräinen vippisumma on Tilastokeskuksen mukaan ollut maassa viime vuosina hieman yli 200 EUR, muun muassa 1. vuosineljänneksellä 2012 tarkalleen 240 euroa.

Summa on kuitenkin suuruudeltaan jo lähes pienimpien kulutusluottojen tasoa, joten monissa pikalainafirmoissa lainan takaisinmaksuun saa useampiakin eriä, tyypillisen yhden maksuerän sijasta.

Jos et ole käyttänyt Vivus.fi nimistä palvelua aikaisemmin, tämä palvelu saattaa olla yksi niistä, joita sinun kannattaa harkita 400e kokoisen vipin ottamiseen.

Tämä johtuu siitä, että 400 euroa on suurin laina, jonka palvelusta voi ottaa ilman kuluja, toisin sanoen korotta, uutena asiakkaana. Vanhat asiakkaat joutuvat Vivuksen kautta maksamaan normaalit (mutta vertailuissa edulliseksi osoittautuneet) korkokulut.

Jos et halua käyttää Vivus-palvelua, lähes kaikkien vippipalvelujen tarjoukset 400e kokoiselle luotolle löytyvät valmiiksi vertailtuina lainavertailusivusto VippiVertailu.com:sta, jonka tietokanta kattaa 52 maan hieman yli 80:stä pienlaina yrityksestä.

Suositut pienluottofirmat 400e summalle

Halvimman tarjouksen sijasta monet pikalainoja hakevat etsivät luotettavaa toimijaa, varsinkin sellaista, jonka peruspalveluihin ei liity ns. "piilokuluja", esimerkiksi maksullisten SMS tekstiviestien muodossa.

Yksi suosituimmista tällaisista palveluista, jonka perus-lainanhaku muotona on ilmainen verkkolomake, on Risicum (risicum.fi).

Risicum, joka on ollut mukana vippitoiminnassa alan Suomen aloitusvuodesta 2005 saakka, tarjoaa pienluottoja 50-1000 euron summille, ja voit verkkolomakkeen ohella hakea vippiä myös soittamalla asiakaspalveluun tai tekstiviestein.

Vippi.fi, joka oli maan käytetyin pikalainapalvelu vuonna 2009, tarjoaa myös 50 euron kokoisia luottoja, ja samoin tekevät suosituista palveluista myös mm. Ferratum.fi, Euroloan.fi, Credit24.fi, Suomivippi.fi, sekä OPR-Vakuus (pikavippi.fi).

Vipeille vaihtoehtoisiin luoton hakemisen tapoihin kuuluvat muun muassa siirrot luottokortilta omalle tilille (takaisinmaksun tapahtuessa normaalisti luottokorttilaskun yhteydessä) sekä perinteiset panttilainaamot.

Pikalaina 400 - Vippi Opas