Pikalaina Vippi

Pikalaina vippi tilastot lähteitä ovat Suomessa muun muassa Tilastokeskus, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, sekä Suomen Pienlainayhdistys.

Keskeisin näistä tietolähteistä on Tilastokeskus, jonka julkaisuna toimii pienluottojen suhteen "Luottokanta"."

Luottokanta" tilasto, joka julkaisutaan neljännesvuosittain, kertoo (muiden luottomuotojen ohessa) pikalainojen luottokannan määrän ja kokonaissumman, sekä muita keskeisiä vippimarkkinoiden tietoja.

Tilasto on hyödyllinen Suomen rahoitusmarkkinoiden luottokannan kokonaiskuvan muodostamiseen, sillä tarkastelun alla ovat kaikki kotitalouksien lainamuodot, myös asuntolainat, opintolainat, sekä perinteiset kulutusluotot.

Julkaisu sisältää nykyään kommentaarin myös pikalaina markkinoista, johtuen muun muassa tämän lainamuodon suosion nopeasta kasvusta.

Tilastosta löytyvät vippien kokonaismäärän (neljännesvuodelle) ja kokonaissumman lisäksi tiedot myös mm. siitä, kuinka suuri keskimääräinen pikalaina oli, ja kuinka pitkällä takaisinmaksu-ajalla.

Lisäksi voit tarkistaa tilastosta vippien keskimääräiset tiedot kulujen määrästä (suhteessa lainamäärään), sekä tiedot pienluotto firmojen ajankohtaisesta lukumäärästä.

Etelä-Suomen aluehallinnon luotonantajarekisteri

Etelä-Suomen aluehallinto tuli vippilaina markkinoita tutkiville uudeksi tietolähteeksi vuoden 2010 lainsäädännön muutoksen myötä, kun vippiyritysten rekisteröityminen tuli pakolliseksi.

Aluehallinnon julkaisemasta kuukausittaisesta rekisteritiedotteesta löytyviin tietoihin kuuluvat esimerkiksi niiden yrityksen kontaktihenkilöiden tiedot, joiden tietämys rahoitusmarkkinoista on toiminnan aloituksen yhteydessä selvitetty.

Lisäksi julkaisusta löytyvät kunkin pienluottofirman nimet, aputoiminimet, kontaktitiedot, sekä rekisteröintitunnus.

Mikäli etsit tietoja uusista vippiyrityksestä, Etelä-Suomen aluehallinnon rekisteri on yksi parhaista silmälläpidettävistä julkaisuista, sillä julkaisuja vertaamalla löytää nopeasti sekä uudet että markkinoilta poistuneet yritykset kunkin kuukauden kohdalta.

Myös Suomen Pienlainayhdistyksen kautta on mahdollista saada pikaluotto markkinoita koskevia tilastotietoja. Näitä tilastoja tosin rajoittaa se, että yhdistykseen eivät kuulu kaikki alalla toimivat yritykset.

Yhdistyksen julkaisemat tilastotiedot kertovat kuitenkin hyvin alan kehityksestä, sillä jäseninä olevan 13 vippifirman yhteenlaskettu markkina-osuus on ollut 76,1 prosentin luokkaa (2012).

Tilastojen suhteen kannattaa tutustua myös yhdistyksen Pienlainablogiin, joka julkaistaan Kauppalehden blogit osion yhteydessä. Blogista löytyy usein linkkejä ajankohtaisiin tilastoihin ja vippi-alan tutkimuksiin, niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Pikalaina Vippi - Vippi Opas