Halvimmalla Pikalainaa

Katsaus tapoihin saada halvimmalla pikalainaa, mitattuna pienluottojen lainaehdoissa ilmoitettujen todellisten vuosikorkojen avulla.

Suomalaisessa vippilaina toiminnassa ja lainsäädännön edellyttämässä käytännössä kunkin pikalainan ehdoista löytyy osana luoton todellinen vuosikorko.

Tähän todelliseen vuosikorkoon on otettu mukaan kaikki lainan hintaan vaikuttavat kustannukset, toisin kuin nimelliseen korkoon, johon sisältyy vain lainan korko, muttei esimerkiksi käsittelykustannuksia tai muita vastaavia oheiseriä.

Kun tarkastelet eri vippifirmojen luottoehtoja ja niistä löytyviä todellisia vuosikorkoja haluamallesi pikalainalle (samoille summille ja takaisinmaksu-ajoille eri yritysten välillä), ota huomioon että todelliseen vuosikorkoon ei mahdollisesti ole otettu mukaan SMS tekstiviestikuluja.

Näiden kulujen poisjättäminen todellisista vuosikoroista lainaehdoissa on yleistä varsinkin tapauksissa, joissa SMS tekstiviesteille löytyy ilmainen verkkohakemus vaihtoehto, jolloin kuluttaja valitsee tietoisesti tälläisen kalliimman luoton hakemistavan.

Tekstiviestien hinta osana lainan hakemista tulee maksettavaksesi riippumatta siitä, myöntääkö firma lainaa vai ei, ja nämä kustannukset voivat nostaa vipin todellista hintaa huomattavasti.

Vippivertailut halvimman pikalainan löytämiseksi

Yksi nopeimmista tavoista löytää halvin vippilaina Suomen markkinoilta on käyttää vippivertailu palvelu, joita on olemassa nykyisin useampia.

Kansainvälisesti lainamarkkinoita vertailevia palveluja on ollut jo 1990-luvulta saakka, muun muassa Yhdysvaltain markkinoilta löytyvä LendingTree, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1998.

Suomessa pikaluotto markkinat ovat olleet toiminnassa vuodesta 2005, ja näiden markkinoiden kasvaessa ja kehittyessä mukaan ovat tulleet myös näitä luottoja vertailevia nettipalveluita.

Suosituin näistä palveluista on VippiVertailu.com, jonka vertailuihin kuuluvat sekä pikalainat että kulutusluotot.

Näistä pienlaina vertailu toimii 50-1000 euron summille, ja kulutusluottojen suhteen vertailussa ovat lainat 1000-6000 EUR summille.

Kun viimeksi tarkistin palvelun laajuuden, mukana oli 461 pikavippituotetta 60 eri palvelusta, jotka edustivat kokonaisuudessaan 52 eri pienluotto yritystä.

Pikalainaa - Vippi Opas