Pikavippi korko

Pikavippi korko vertailu kannattaa kaikissa vippiluokissa, sillä kilpailu asiakkaista on erittäin kovaa, ja toisaalta tarjolla olevat korot vaihtelevat huomattavasti yrityksestä toiseen.

Tämä vippilainojen korkojen huomattava vaihtelu yrityksestä toiseen ei ole ainoastaan suomalainen ilmiö.

Esimerkiksi Isossa-Britanniassa sikäläinen Office of Fair Trading (OFT) suositteli vuonna 2010 tekemässään tutkimuksessa kuluttajia tekemään vippivertailuja, muun muassa käyttämällä netin hintavertailu sivustoja.

Tämä hintavertailu takaa sen, että alan yritykset myös jatkossa kilpailevat asiakkaistaan maineensa ja palvelun toimivuuden ohella myös luottojensa hinnoilla.

Suomen lainsäädännön (Kuluttajansuojalaki) mukaan pikaluotto yritysten tulee ilmoitaa lainoja tarjotessaan vippiensä todelliset vuosikorot, jotta asiakkaat voivat verrata näiden luottojen hintoja firmasta toiseen.

Ongelmaksi muodostuu usein se, että jos haet vippiä SMS tekstiviestein, ja firma tarjoaa vaihtoehtona myös ilmaisen verkkolomake haun, todelliset vuosikustannukset on laskettu käyttäen tätä ilmaista hakumuotoa.

Siten sinun tulee itse usein ottaa huomioon tällaiset SMS tekstiviestikulut, pikavippien todellisia korkoja laskiessasi ja halvinta vippiä etsiessäsi.

Kuinka helposti vertailla pikalainojen korkoja?

Suomessa on toiminnassa kaikkiaan yli kahdeksankymmenen pienlainafirman valikoima, jonka takia käsin hintavertailun tekeminen on erittäin aikaa vievä prosessi.

Tätä ongelmaa ratkaisemaan on onneksi syntynyt vippivertailu sivustoja, joiden palveluna on hakea valmiiksi näitä luottojen hintatietoja ja laittaa ne helposti selattavaan muotoon nettiin.

Kotimaisista tällaisista palveluista suosituin on VippiVertailu.com, jonka tietokanta sisältää tiedot yli 450:stä erilaisesta pikalaina tuotteesta.

Palvelun luoton todelliset vuosikorot on laskettu siten, että ne eivät ota huomioon mahdollisesti lainanhakuun liittyviä SMS tekstiviestikuluja, joten sinun tulee tarkastaa henkilökohtaisesti nämä aina kunkin luoton lainaehdoista.

Kun viimeksi kokeilin vippivertailun palvelua eri lainasummille, korkojen hintahaitari oli (poislukien Vivus.fi palvelun ilmainen ensilaina tarjous):

  • 50e lainasumma, 14 vrk takaisinmaksu-aika (halvin: 2324 %, kallein: 933960 %)
  • 100e lainasumma, 14 vrk takaisinmaksu-aika (halvin: 1158 %, kallein: 41281 %)
  • 200e lainasumma, 14 vrk takaisinmaksu-aika (halvin: 1158 %, kallein: 226873 %)
  • 300e lainasumma, 30 vrk takaisinmaksu-aika (halvin: 448 %, kallein: 2116 %)
  • 400e lainasumma, 30 vrk takaisinmaksu-aika (halvin: 448 %, kallein: 2116 %)
  • 500e lainasumma, 30 vrk takaisinmaksu-aika (halvin: 819 %, kallein: 2116 %)
  • 1000e lainasumma, 6 kk takaisinmaksu-aika (halvin: 74 %, kallein: 239 % )

Koska nämä korkotarjoukset vaihtuvat usein viikoittain ja jopa päivittäin, tarkista aina henkilökohtaisesti päivänkohtaukset parhaat korkotarjoukset ja niiden takana olevat firmat sekä lainaehdot.

Pikavippi Korko - Vippi Opas