Pikavippi Luottotiedot

Pikavippi luottotiedot on normaali osa vippiluoton hakemista, ja useimmat pienlainoja tarjoavista yrityksistä käyttävät tähän tarkistukseen joko Suomen Asiakastietoa tai Bisnode Finlandia.

Koska vippiluottojen hakuehtoihin ei tyypillisesti kuulu vakuuden, takaajien, tai pantin vaatimus, maksuhäiriöiden tarkistaminen on keskeinen tapa pikalaina yrityksille kartoittaa asiakkaidensa maksukyky.

Jos näillä asiakkailla on maksuhäiriöitä Suomen alueella tapahtuneissa maksuissa, ne normaalisti näkyvät Suomen Asiakastiedon tai Bisnode Finland Oy:n luottohäiriörekisterissä.

Pääsy näihin sähköisiin rekistereihin on maksullista pienluotto yrityksille, ja tapahtuu reaaliajassa, minkä vuoksi voit saada lainapäätöksen melkein välittömästi useimmista suuremmista suomalaisista pikalaina firmoista, kuten vaikkapa Risicum.

Jos luottotiedoissasi on häiriöitä, se johtaa useimmiten vippi-lainahakemuksen hylkäämiseen, jättäen lainaamiseen vaihtoehtoihin muun muassa panttilainaamot ja Vippipojat pienluotot, jotka perustuvat palveluina panttien ja vakuuksien antamiseen.

Henkilökohtaisten luottotietojen tarkistaminen

Jos olet epävarma sen suhteen, onko luottotiedoissasi häiriöitä, tai jos haluat seurata aktiivisesti luottotietojesi kehittymistä, tähän löytyy nykyään (maksullisia) palveluja netissä.

Tällainen palvelu on muun muassa Omatieto.fi, jonka tuottaa Suomen Asiakastieto, perustuen firman emoyhtiön, Investcorp International Ltd:n, asiantuntemukseen luottotietojen tarjoamisesta netin kautta.

Voit omatieto-palvelun kautta muun muassa tarkistaa luottotietosi, todistaa luottokelpoisuutesi, seurata maksuhäiriöidesi poistumisajankohtaa rekisteristä, sekä saada ilmoituksen aina, kun luottotietojasi kysytään Suomen Asiakastieto Oy:ltä.

Voit palvelun avulla myös hankkia muiden luottotietoja, jos esimerkiksi olet vuokraamassa omistamaasi asuntoa, tai muutoin tällainen tieto auttaa päätöksenteossasi.

Voit myös tarkastella omaa luottorekisteriäsi suhteessa suomalaisiin yleisesti, Omatiedon tarjoaman luottoluokituksen avulla.

Pikavippi Luottotiedot - Vippi Opas