Pikavippi Rajoituksia Luottoehdoissa

Katsaus tyypillisiin pikavippi rajoituksiin, joita löytyy eri markkinoilla olevien pienluotto firmojen lainaehdoista.

Useimmat pienluotto yritysten lainaehtoihinsa laittamista ehdoista liittyvät luottoriskin pienentämiseen liittyviin seikkoihin, yli pelkän luottotietojen tarkistamisen.

Tyypillisiä lainaehtoja ovat ikään liittyvät rajoitukset, myös siten, että eri lainasummille saattaa olla eri ikärajavaatimukset.

Esimerkiksi Alina Rahoituksen lainaehtoista löytyy ehto, jonka mukaan 18-vuotiaat voivat hakea lainaa 50-200 euron summille, kun taas tätä vanhemmille tarjolla on pikaluottoja aina 300 euroon saakka.

Vähimmäisikään liittyvä lainaehto voi olla myös huomattavasti korkeampi kuin 18-vuotta, ja muun muassa Vexeli-niminen palvelu vaatii vähintään 25-vuoden ikää luottoa hakevilta.

Toinen luottoriskiä alentava luottoehto jota monet firmat käyttävät liittyy porrastettuihin lainasummiin.

Tämä porrastus toimii siten, että uutena asiakkaana vippaaja saa luottoa tiettyyn rajaan saakka, ja tätä suuremmat summat tulevat mahdollisiksi lainasummiksi vanhana asiakkaana porrastetusti, kun asiakas maksaa edellisen portaan vipin moitteettomasti takaisin.

Vipin hakutapoihin liittyvät ehdot

Useilta pikaluottoa tarjoavilta yrityksiltä löytyy ehdoistaan vaatimus julkisen, omassa hallussa olevan matkapuhelimen omistamisesta.

Tämä ehto on pitkälti jäänne ajalta, jolloin pienluottoihin ei liittynyt vaatimus TUPAS pankkitunnusten kautta tunnistautumisesta, joka on osaltaan tuonut vaatimuksen suomalaisen pankkitilin omistamisesta.

Matkapuhelinvaatimus lainaehdoissa saattaa liittyä myös hakutapaan liittyviin ehtoihin, jos lainaa haetaan SMS tekstiviestejä käyttäen, ja julkinen (ei prepaid) liittymä on yksi tapa varmistaa hakijan henkilöllisyys.

Näihin SMS tekstiviestein tehtäviin lainahakuihin liittyy usein premium-hinnoiteltuja viestejä, joiden kustannuksiin kannattaa tutustua tarkkaan ennen kuin aloittaa luoton hakemisen, sillä nämä kustannukset tulevat asiakkaan maksettaviksi, vaikka firma ei luottoa myöntäisikään.

Näiden SMS kustannusten takia pikalainan hakeminen ilmaisen verkkohakemuksen kautta on yksi suosituimpia tapoja, ja tarjolla muun muassa Risicumin (Suomen käytetyin vippifirma) kautta.

Luottojen takaisinmaksuun liittyviä erityisehtoja

Useimmiten pikavippi luoton takaisinmaksuun liittyvät ehdot ovat varsin mutkattomia, siten, että lainan takaisinmaksua silmälläpitäen firma lähettää joko kotiosoitteeseesi, Netposti-osoitteeseesi, tai sähköpostiisi laskun, josta löytyvät takaisinmaksuun tarvittavat tiedot.

Monet vippifirmat ovat kuitenkin erittäin joustavia takaisinmaksuun liittyvien erityisehtojen suhteen, siten, että monista saa helposti (useimmiten SMS tekstiviestejä käyttäen) eräpäivän siirron, useammallakin viikolla.

Nämä maksuaikataulun muutokset on kuitenkin aina hinnoiteltu erikseen, ja sisältävät usein erilaisia järjestelykustannuksia, jotka nostavat lainan takaisinmaksun kokonaishintaa.

Pikavippi - Vippi Opas