Pikavippiä - Suosituimmat Yritykset

Suosituimpiin pikavippiä tarjoaviin Suomessa toimiviin yrityksiin lukeutuvat Risicum, MCB Finance (Credit24), sekä Vipster, jonka toiminimenä markkinoilla on Vippi.fi.

Kaikenkaikkiaan kotimaisilla vippiluotto markkinoilla toimii yli 80 pikalaina yritystä, ja Tilastokeskuksen "Luottokanta" julkaisun (alkuvuosi 2012) mukaan näiden firmojen kautta otetaan noin 29,7 miljoonan euron edestä kuukausittain.

Saman tilaston mukaan lainoja otetaan suomalaisten toimesta noin 123 000 kappaletta per kuukausi, keskimääräisen vippisumman ollessa 240 euroa (takaisinmaksu-aikana keskimäärin 34 vrk).

Tässä tilastossa ei julkaista markkina-osuuksia eri pikalaina yritysten toiminnasta markkinoilla, mutta kaikkein suosituimmat alalla toimivat firmat usein kertovat julkisesti toimintansa koosta.

Suomen markkinoiden koko on kooltaan murto-osa moniin kansainvälisiin pienlainamarkkinoihin verrattuna (esimerkiksi Yhdysvaltain suurin vippifirma myöntää yksistään noin $2,4 miljardin edestä pikalainoja vuosittain)...

...mutta Suomessa markkinat ovat olleet yksi Euroopan nopeimmin laajenevista, edustaen noin 28% vuosikasvua (2011-2012, vuositasolla).

Pikavippiä Vipster, Risicum, sekä MCB Finance palveluista

Oman markkinointinsa perusteella suomalaisten eniten luottamiin ja käytettyihin vippifirmoihin kuuluvat Vipster, Risicum, sekä MCB Finance, joista kahdella jälkimmäisellä on ulkomaalaistaustainen finanssiomistus toiminnan takeena.

Risicum on ollut useampana vuotena peräkkäin Suomen käytetyin vippiluotto palvelu, ja sen kautta on lainaa hakenut yli 200 000 suomalaista.

Palvelun suosion takaa löytyvät muun muassa ilmaisen verkkohakemuksen mahdollisuus, helppo ja suoraviivainen lainan hakemisprosessi, edulliset vippihinnat, sekä toimiva asiakaspalvelu, kuin myös maine luotettavana pikalainojen tarjoajana.

Firman osti vuoden 2011 aikana Yhdysvaltalainen Dollar Financial Corporation, joka on myös noteerattu sikäläisessä pörssikaupunkäynnissä.

MCB Finance Finland lukeutuu Risicumin ohella suosituimpiin pienluotto palveluihin, ja firma palvelun (Credit24) takana on myös erittäin suosittu muun muassa Virossa, Latviassa, sekä Liettuassa.

Yrityksen suosion taustalta löytyvät muun muassa laaja lainahaitari, sillä parhaimmillaan firmalta voi vipata 3000 euroa, sekä joustavat, pitkät laina-ajat, aina 24kk eräpäiviin saakka.

Vipster omalta osaltaan nauttii yhden helpoimmin muistettavista vippi-nettiosoitteista, vippi.fi, ja yritys kilpailee käyttäjämääriltään Risicumin kanssa maan suosituimman pienluotto palvelun tittelistä.

Vipster on ollut toiminnassa vuodesta 2006, ja se toimintansa kasvaessa ollut vuosittain suosituimpien pikalaina yritysten kärjessä, muun muassa vuonna 2009 koko maan suosituin alallaan.

Pikavippiä - Vippi Opas