Prepaid luottokortti

Prepaid luottokortti tuotteet eivät itse asiassa ole luottokortteja, vaan ne toimivat vain kortille talletettuun rahamäärään saakka.

Tosin näitä kortteja tarjoaa pitkälti samat toimijat kuin luottokorttejakin, muun muassa VISA ja MasterCard. Prepaid korttimaksut toimivat kuten prepaid kännykätkin, eli niitä voi käyttää vain kortille ladatun rahamäärän mukaisesti, ja tätä rahamäärää voidaan aina lisätä saldon laskiessa.

Kortissa sana "prepaid" tulee siitä faktasta, että näissä korteissa asiakas siirtää ensin rahaa kortille, esimerkiksi pankkitililtään tai käteisvaroista, kortin myöntäjän tilille, näin jo "etukäteen maksaen" käytettävät palvelut tai tuotteet.

Koska tällainen korttituote on lähempänä debit pankkikorttia (jossa maksu tapahtuu kuin käteinen, mutta asiakkaan pankkitililtä), siitä käytetään usein myös markkinointinimeä prepaid debit kortti.

Koska kaikilla ei ole mahdollisuutta saada perinteistä luottokorttia (esimerkiksi luottotietojen menettämisen myötä), prepaid maksukortti on erinomainen vaihtoehto, ja näitä kortteja voi käyttää lähes kaikissa samoissa paikoissa kuin debit pankkikorttejakin, myös netissä.

Et tarvitse myöskään pankkitiliä omistaaksesi prepaid luottokortin tarjolla olevilta palveluntarjoajilta.

Rahan latauksen myötä korttiin sisältyvä balanssitieto siirtyy palvelutarjoajan, kuten VISA:n keskuspalvelimelle, josta saldotiedot haetaan jokaisen ostotapahtuman yhteydessä, ja jonne lisärahan lataukset tallentuvat.

Kuten muissakin korttimaksumuodoissa, sinun kannattaa verrata eri palveluntarjoajia ennenkuin valitset, minkä prepaid kortin tarjoajaa käytät, koska näiden palveluiden hinnoissa on huomattaviakin eroja.

Samaan tapaan kuin luottokorteissakin, prepaid korteissa saattaa olla mukana erääntymispäivä, tunnistenumero, mutta myös prepaid tilinumero. Toisin kuin luottokorteissa, ladattu raha on usein käytettävä ostoihin, eikä sitä voida nostaa takaisin käteiseksi.

Yksityishenkilöiden ohella mm. Visa ja MasterCard ovat myös alkaneet markkinoida prepaid maksukortteja yrityksille, muun muassa luotonhallinnan ja työntekijäriskin (vs. perinteisen luottokortin myöntäminen työntekijälle) minimoimiseksi.

Toisinkuin perinteisissä luottokorteissa, prepaid kortit maksuja varten eivät vaadi luottotarkistuksia, jonka takia ne ovatkin suosittuja etenkin luottotietonsa menettäneiden keskuudessa.

› Prepaid luottokortti