Työttömälle lainaa

Tapoja saada työttömälle lainaa on useita, ja usein lainansaantikykysi on sidottu hyviin luottotietoihisi ja/tai vakuuksiin, mukaanlukien takaajat.

Yksi suosituimmista tavoista saada lainaa työttömänä on ottaa pienikokoinen pikalaina, jonka takaisinmaksu aika on yleensä viikoissa ja summat kymmenissä tai muutamissa sadoissa euroissa.

Tällaisia vippilainoja myönnetään Suomessa tyypillisesti ilman vaatimusta työpaikan olemassaolosta. Työpaikan sijaan lainansaannin ehtoihin lukeutuvat normaalisti kunnossa olevat luottotiedot, täysi-ikäisyys, sekä vakituinen asuinpaikka Suomessa.

Vippilainojen lainakorot ovat säänneltyjä lain puitteissa maksimikorkojen suhteen, joten tällainen pienlaina voi olla erittäin hyvä vaihtoehto lyhytaikaiseen rahantarpeeseen.

Vakuudelliset lainat

Mikäli rahantarpeesi on suurempi, ja tarvitset takaisinmaksuun aikaa viikkojen sijasta useita kuukausia tai vuosia, normaalisti rahoitus löytyy kulutusluotoista, joita myönnetään myös työttömille.

Työttömillä erityisehtoina lainan saannille on kuitenkin normaalisti se, että asetat jonkinlaisen vakuuden luoton takaisinmaksusta, kuten asuntosi, loma-asuntosi, arvopapereita, tai muita sijoituksia tai omaisuutta.

Vakuuksien kategoriaan luetaan normaalisti myös takaaja, jossa sinuun luottava henkilö takaa lainasi, sopien lainan myöntävän pankin/rahoituslaitoksen kanssa maksavansa luoton takaisin alkuperäisen lainaajan sijasta, jos tämä ei itse siihen kykene.

Panttilainaus

Jos mietit vakuudellisen lainan ottamista, sinun kannattaa tutustua myös panttilainaamiseen luoton ottomuotona, sillä myös nämä tahot antavat lainoja työttömille.

Esimerkiksi pankit ovat hyvinkin tarkkoja siitä, millainen omaisuus kelpaa vakuudeksi, kun taas panttilainaamoon voit viedä huomattavastikin laajemmalti tavaraa pantiksi lainaa vastaan, ja kun rahoitustilanteesi muuttuu, voit lunastaa panttisi takaisin (taka-aikarajan puitteissa, joka vaihtelee panttifirmojen välillä).

Suomen suurin panttilainaamo on nimeltään Helsingin Pantti (pantti.fi), jolla on konttorit Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa, Porissa, Jyväskylässä, ja Hämeenlinnassa.

› Työttömälle lainaa