Uudet Pikalainat

Katsaus tapoihin löytää uudet pikalainat sisäministeriön pitämän luotonantajarekisterin ja muiden tarjolla olevien tietokantojen avulla.

Uusien rekisteröityjen pikalainoja tarjoavien yritysten seuraaminen tuli mahdolliseksi vuonna 2010 voimaan tulleen Eräiden luotonantajien rekisteröinnistä annetun lain (747/2010) 3 § myötä.

Lain voimaantultua (1.12.2010) aluehallintovirasto on pitänyt rekisteriä kuluttajaluottojen tarjoajista, mukaanlukien vippilaina yritykset, joiden on tehtävä ilmoitus aluehallintovirastolle ennen toiminnan aloittamista.

Rekisteri julkaistaan ja päivitetään kerran kuukaudessa, jolloin ilmoitetaan kunkin vippilainafirman toiminimi, mahdolliset aputoiminimet, käyntiosoite, Y-tunnus, henkilöt, joiden luottotoiminnan tuntemus on aluehallinnon toimesta selvitetty, sekä Aluehallintoviraston rekisteröintitunnus.

Uudet Vippilainat - Luotonantajarekisteri

Kunkin luotonantajarekisterin julkistuksen myötä julkaistaan luotonantajien kokonaismäärä, joka esimerkiksi marraskuun 2011 lopussa oli 86 yritystä.

Uusissa julkistuksissa ei eritellä uusia lainanantajia erikseen, mutta lataamalla kunkin julkistuksen (jotka ovat tarjolla PDF muodossa), ja vertaamalla näitä julkistuksia toisiinsa on mahdollista löytää uudet pikalainojen tarjoajat.

Aluehallinnon tarjoama luotonantajarekisteri julkaistaan osoitteessa:

www.intermin.fi/lh/etela/kil/home.nsf/pages/2A3DCAA76293D4ECC22577F4002C6816

jossa ilmoitetaan myös sivun julkaisusta vastaavan henkilön tiedot ja kontaktinumero lisätietojen hankkimista varten.

Tarjolla olevia lainanantajia voi myös vertailla tarjolla olevien hintavertailupalvelujen, kuten vippivertailu.com kautta, jossa, viimeksi kun tarkistin, oli listattuna 362 pikavippituotetta 41 eri pikavippiyritykseltä.

Uudet Pikalainat - Vippi Opas