Uusi Pikavippi

Uusi pikavippi lista julkaistaan kuukausittain Etelä-Suomen Lääninhallituksen toimesta, ja julkaisusta löytyvät kaikki tarpeelliset tiedot muun muassa eri aputoiminien löytämiseen uusista palveluista.

Tämä rekisteri on vippifirmoille nykyisin pakollinen osa ennen toiminnan aloittamista missä tahansa valtakunnan alueella, tarpeellinen ennen ensimmäistä luottotoimintaan liittyvää aktiviteettia.

Tähän rekisteröinti-velvollisuuteen on muutama poikkeus, mukaanlukien se, että jos vippitoiminnan aloittava yritys on jo Finanssivalvonnan valvonnan alainen, sen ei tarvitse erikseen rekisteröityä pienlainaajien rekisteriin.

Tälläisia poikkeuksellisia vippialan firmoja ovat muun muassa perinteiset pankit, jotka toimivat pääasiassa perinteisen pankkitoiminnan alueella, mukaanlukien kulutusluotot.

Laki joka velvoittaa rekisteröitymään vippiluottojen tarjoajaksi tuli voimaan 1.2.2010, ja toiminnan aloittamisen ehtoihin (ja siten rekisteröitymisen ehtoihin) kuuluvat mm.:

  • hakijalla on oikeus harjoittaa elinkeinoa Suomessa,
  • hakija ei ole konkurssissa,
  • hakija on luotettava,
  • hakijalla on sellainen luottotoiminnan tuntemus kuin harjoitetun luottotoiminnan luonteeseen ja laajuuteen katsoen on tarpeen.

Uudet pikalaina yritykset rekisterissä

Jotta saisit kaikki uudet vippialan yritykset tietoosi mahdollisimman nopeasti sen jälkeen kun ne aloittavat toimintansa, sinun kannattaa seurata Etelä-Suomen Lääninhallituksen "Luotonantajarekisteriä".

Tämä luotonantajarekisteri on julkinen dokumentti ja voit ladata sen koneellesi suoraan netistä, Lääninhallituksen omilta nettisivuilta, Laaninhallitus.fi.

Nettisivuilta löytyvät myös kontaktitiedot, mikäli haluat saada käsiisi vaikkapa historiallisia tietoja alan yrityksistä tai muuta tilastotietoa rekisteristä.

Myös uusimpien rekisteröityjen pikalaina yritysten suhteen olevien kysymysten suhteen kannattaa ottaa yhteyttä suoraan rekisterinpitäjään, tai vaihtoehtoisesti vippifirman kontaktinumeroon, jos kysymyksesi liittyy uuteen palveluun.

Kontaktitietojen lisäksi luotonantajarekisteristä löytyvät myös uuden firman Y-tunnus, toiminimi - aputoiminimet, sekä niiden henkilöiden nimet, joiden luottotoiminnan tuntemus on selvitetty.

Uusi Pikavippi - Vippi Opas