Vip Laina

Vip laina on tyypillinen väärinkirjoitettu hakusana vippi lainoille, joista käytetään myös nimiä pikalaina, pienlaina, sekä pikaluotto.

Vippien hakemiseen ei tarvitse olla VIP :) sillä tyypillisiin lainaehtoihin kuuluvat "vain" luottotietojen kunnollisuus, Suomen kansalaisuus, sekä asuinpaikka Suomessa.

Pikalainan hakeminen on myös tehty mahdollisimman helpoksi ja asiakasläheiseksi.

Useimmat pikaluotto firmat tarjoavat luotonhakemisen mahdollisuuden sekä verkkolomakkeen kautta että SMS tekstiviesteinä mistä tahansa päin maata, jonne matkapuhelinverkon signaali yltää.

Joiltakin pienlaina yrityksiltä lainaa voi hakea myös soittamalla asiakaspalveluun, joka voi sopia hakutapana varsinkin iäkkäämmille asiakkaille, joiden asiantuntemus verkon tai matkapuhelinten suhteen on rajallinen.

Asiakaspalvelun kautta lainan hakemisessa asiakas antaa tietonsa puhelimitse, ja asiakaspalvelija täyttää hakemuslomakkeen tiedot, yleensä myös kertoen hakemuksen lainapäätöksen puhelun aikana, mikäli kyseessä on yksi isommista vippifirmoista.

Se, mistä firmasta päätät hakea lainaa on yksi tärkeistä kysymyksistä, sillä alalla on monenlaista toimijaa.

Parhaisiin pikalaina palveluihin kuuluvat sellaiset toimijat, joiden kautta lainaa voi hakea ilman erillisiä kuluja, esimerkiksi tekstiviestien suhteen.

Näistä firmoista esimerkkinä on Risicum, jonka yksi peruspalveluista on ilmainen verkkohakemus, johon ei liity vaatimusta matkapuhelimen omistamisesta, tai tekstiviestien käytöstä.

Joissakin palveluissa vaaditaan SMS tekstiviestien käyttöä osana lainanhakua, ja nämä tekstiviestien hinnat saattavat nousta pahimmillaan jopa viiteen euroon per viesti.

Lisäksi nämä tekstiviesti kulut ja muut mahdolliset lainan hakemiseen liittyvät kulut jäävät asiakkaan maksettaviksi, riippumatta siitä, myöntääkö yritys luoton vai ei.

Yksi tapa välttää tällaisia maksullisen lainanhaun tarjoavia palveluja on käyttää vain suosituimpia vippifirmoja, kuten Risicum, joilta lähes poikkeuksetta löytyy maksuton hakuvaihtoehto.

Pienempien pienlaina yritysten suhteen kannattaa seurata nettifoorumien keskusteluja muiden käyttäjien kokemusten suhteen, joista selviää tyypillisesti nopeasti se, rahastaako firma asiakkaitaan SMS viestien kautta, jättämällä lainat pääsääntöisesti myöntämättä, vaikka hakija on luottokelpoinen ja täyttää muutkin ilmoitetut lainaehdot.

Vip Laina - Vippi Opas